מרכזיה: הכלי שנותן לכל עובד מספר פנימי כך שהעובדים יכולים לדבר בינם לבין עצמם בחינם וכן מחוברים אליו קווים חיצוניים (בזק, הוט וכו') כדי לאפשר התקשרות מחוץ למשרד.

מרכזיה מסורתית: ידועה גם כמרכזית TDM, היא קופסא שבתוכה יש כרטיסים ייעודיים למטרה מסוימת. כרטיס שלוחות עם מספר שלוחות קבוע מראש, כרטיס לקווים חיצוניים עם מספר קווים קבוע מראש, כרטיס לנתב שיחות ועוד.

Voice Over Internet Protocol :VoIP, שיחות טלפון על גבי רשת האינטרנט. שיחות פנימיות וגם שיחות חיצוניות.

מרכזית VoIP: שמשתמשת ברשת המחשבים במשרד. שיחות פנימיות עוברות ברשת הפנימית (או דרך האינטרנט אם יש שלוחות מרוחקות) ושיחות מחוץ למשרד יכולות לצאת ב-2 דרכים, על רשת האינטרנט או דרך כרטיס מיוחד (שלא חובה להתקין) ואז השיחות לא עוברות על רשת האינטרנט.

חי"פ או FXO: חיוג ישיר פנימה או Foreign Exchange Office. קו חיצוני שנכנס למרכזיה. לדוגמא: קו של בזק או הוט. קו אחד, שיחה אחת (יוצאת או נכנסת) ומספר אחד.

Foreign Exchange Station :FXS שלוחה פנימית אנלוגית שמחוברת לטלפון רגיל (טלפון כמו שיש לנו בבית).

כרטיס אנלוגי: כרטיס יעודי שאליו מתחברים קוי ה FXO ו FXS. סוגי הכרטיסים משתנים בין מרכזיה מסורתית למרכזית VoIP. ישנם כרטיסים רק ל FXO או רק ל FXS וישנם גם כרטיסים משולבים.

מתאם אנלוגי: קופסא חיצונית למרכזיה שאליה יכולים לחבר קווי FXO, FXS או מתאם משולב. מספר הקווים במתאם יכולים להיות בין 1 ל 24. המתאם האנלוגי מתחבר דרך רשת המחשבים הפנימית במשרד או דרך חיבור USB למרכזית IP. מתאם אנלוגי משמש לאינטרקום (פתיחת דלת המשרד באמצעות הטלפון), לחיבור שטלפונים רגילים (כמו שיש לנו בבית) למרכזית VoIP ולמכשירי פקס.

ציר PRI: קו דיגיטאלי שמתחבר למרכזיה (מסורתית ו/או VoIP) ובתוכו 30 קווי טלפון. ניתן לשייך לציר הזה יותר מ-30 מספרי טלפון כשהחברה שממנה קנינו  את ציר ה PRI מנתבת את השיחות אלינו.

כרטיס PRI: כרטיס יעודי שאליו מתחבר ציר ה PRI. סוגי הכרטיסים משתנים בין מרכזיה מסורתית למרכזית VoIP.

מתאם PRI: קופסא חיצונית למרכזיה שאליה מתחבר ציר ה PRI (אחד או יותר). המתאם מתחבר דרך רשת המחשבים הפנימית במשרד או דרך חיבור USB למרכזית IP. מספר קווי ה PRI שניתן לחבר למתאם נעים בין 1 ל 4. השימוש המרכזי במתאמי PRI  הוא כאשר יש לנו 2 מרכזיות בגיבוי ואנחנו רוצים שצירי ה PRI יעברו אוטומטית למרכזיה השניה.

SIP: הפרוטוקול הנפוץ ביותר לשיחות VoIP (שיחות דרך האינטרנט).

SIP Trunk: חיבור בין המרכזיה שלנו לספק שיחות (בדרך כלל ספר שיחות בינלאומיות) על גבי האינטרנט מה שמוריד את הצורך בציר PRI ובכרטיס PRI, כלומר חיסכון בעלויות. גם שלוחות מרוחקות יכולות לפעמים להיקרא שלוחות SIP Trunk.

טלפון IP: טלפון שמתחבר דרך רשת המחשבים הפנימית במשרד למרכזית IP. על הטלפון עצמו מוגדרת שלוחה וניתן להעביר אותו לכל מקום בעולם והשלוחה הפנימית הולכת איתך.

Soft phone: שלוחה על המחשב. תוכנה שמותקנת על המחשב או הטלפון הסלולארי ומתחברת למרכזית IP. ניתן לנסוע עם המחשב או הסלולארי לכל מקום בעולם והשלוחה הפנימית הולכת איתך. כל עוד יש לך אינטרנט.

אסטריסק Asterisk: מרכזית VoIP בקוד פתוח. הופכת לאט לאט להיות המרכזיה המובילה בעולם. זוהי מרכזיה שמותקנת על שרת (מחשב חזק) וכוללת בתוכה את כל מה שחלמת על מרכזיה ועוד.

מרכזיית IP: או בשמה המקצועי IP Centrex, הינה מרכזיה חכמה ומתקדמת שנמצאת אצל ספק הטלפוניה שלנו (בזק, 012 וכו')  ומהווה תחליף מלא למרכזיה בארגון. מרכזיית IP תהייה תמיד בקדמת הטכנולוגיה עם מגוון רחב של תכונות המתאימות עצמן לצרכי העסק ועובדיו ובעלויות חודשיות ידועות וקבועות מראש.